27.5.07

Bizimkilerin Uyanıklığına Bakarmısınız


Bir önceki yazımda başarılı outdoor iççamaşırı reklamından bahsetmiştim, gerçekten başarılı, yaratıcı idi. Bakınız...

Ve şimdiden
bizden bir başarı (uyanıklılık mı demeli acaba???) outdoor reklamı çalışması örneği.

Hepimiz bilhassaa şehirlerarası yolda ilerde bir
polis arabası görürsek yavaşlarız(radar, kontrol vs...)! İşte yaratıcı ajansta bu zaaftan yola çıkarak billboardun altına polis arabası maketi koymuşlar. Ne oluyor; şehirlerarası yolda seyir halindesin, ileride trafik arabasını görüyorsun hemen frene basıyor ve yavaşlıyorsun. Ve tabiki billboardda reklamı 1. görüyor 2. okuyor 3. mesajı alıyorsun... uyanıkça ama başarılı !!!

Reklam İşbankası.com.tr Billboarda yazan "Trafik cezalarınızı sıra beklemeden isbankası.com.tr den ödeyin!"

Bu reklamı başarılı outdoor örnekleri veren yabancı bir sitede gördüm. Ama hemende aklıma şu geldi; bir ara (bilmiyorum halen var mı ?) Emniyet Genel Müdürlüğü şehirlerarsı yollarda birçok yerde kazaları onlemek için biraz daha sürücüleri daha dikatli ve yavaş gidebilmeleri için polis arabası maketlerinde koyuyordu. Eğer ki işin aslı buysa , tamamen bir parodi var ortada:)) Dünyada bir ilk ! T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü bilmeden de olsa hiçbir reklam ajansının aklına getirmediğ bir yaratıcılık örneği gostermiş oluyor.

İşte bir başarı hikayesi ; Reklamveren: İş Bankası Yaratıcı Ajans(lar): Rafineri , T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü :)) reklamveren de memnun , ajans da memnun, emniyette memnun ;) hedef kitle mi o da memnun, en azından "-ohh, gerçek değilmiş, maketmiş maket, hadi yırttık yine cezadan"

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home